NATUURLIJKE ERVARINGSCOSMETICA

Natuurlijke cosmetische producten waarin de rijkdom van de zee en van het land met elkaar worden gecombineerd.

Product samenstellingen gebaseerd op onze jarenlange ervaring op het gebied van huidverzorging en geheel aangepast aan de problemen van deze tijd.  Een tijd waarin de huid vaak wordt blootgesteld aan ongunstige invloeden vanuit de omgeving, zoals luchtvervuiling, airconditioning en UV-straling.

Algen extracten en andere biomoleculaire componenten uit de zee vormen samen met natuurlijke oliën en specifieke plantenextracten van onder andere Centella Asiatica, Aloe Vera en Lavendel de basis van deze compacte verzorgingslijn.

 

A/M producten werken hydraterend, bevorderen het proces van cel vernieuwing en geven zichtbaar resultaat vanaf de eerste behandeling.

A/M producten bevatten geen parabenen, geen siliconen, geen derivaten van aardolie zoals paraffine en vaseline, geen methylchloroisothiazolinone.

A/M producten zijn niet getest op dieren.

 

GEL centella asiatica

CRÈME centella asiatica

Centella Asiatica

is een kruidachtige plant die in de natuur in Azië voorkomt. In India wordt Centella Asiatica onder de naam Gotu Kola al eeuwenlang gebruikt in de Ayurveda, de traditionele Indiase geneeskunde, bij de behandeling van wonden en littekens en vele aandoeningen van de huid. De plant werkt wondhelend en bevordert de vorming van nieuw bindweefsel.

Een extract van de bladeren wordt toegepast in cosmetische producten. De plant is ook wel bekend onder de naam Tijgerkruid, ontleend aan een oude legende over de geneeskrachtige werking van het kruid.

Metamorfose biedt u Centella Asiatica aan in de vorm van een Gel en een Crème.

Voorbeelden van toepassingen:
Gel Centella Asiatica en Crème Centella Asiatica kunnen effectief worden gebruikt bij de behandeling van onder andere:

 • Littekens, ook bij oudere littekens treedt verbetering op
 • Brandwonden, Crème of Gel direct aanbrengen.
 • De pijn vermindert snel en de vorming van littekens wordt vermeden
 • Eczeem, Psoriasis, geeft verlichting van de jeuk
 • Droge huid, regelmatig blijven gebruiken
 • Gevoelige huid, Rosacea, dagelijks blijven gebruiken
 • Insectenbeten, pijn en jeuk verminderen. Blijven behandelen.
 • Acne, puistjes en uitslag verminderen
 • Wratten, blijven behandelen.
 • De crème kan ook gebruikt worden als dag- zowel als nachtcrème.
 • In het schoonheidsinstituut kan de crème als massagecrème wordentoegepast.

Gel Centella Asiatica

Flacon, 50 ml

Een sterk hydraterende gel met Centella Asiatica, extract van Fucus en Laminaria algen, Aloe Vera, Tepezcohuite en natuurlijk Lavendel extract.

Rijk aan natuurlijke bestanddelen.
Hydrateert en bevordert het proces van celvernieuwing.
Vermindert en vertraagt de vorming van mimiek lijntjes en rimpeltjes.
Bestrijdt ook rimpels die worden veroorzaakt door extreem opdrogen van de huid ten gevolge van ongunstige externe factoren.
Zeer effectief bij de behandeling van wondjes en littekens.

Crème Centella Asiatica

Pot, 50 ml

Een buitengewoon hydraterende, liche crème met Centella Asiatica, collageen, extract van natuurlijke lavendel en teunisbloem olie. Wordt aanbevolen bij de behandeling van zelfs de diepste rimpels, littekens en onvolkomenheden van de huid die het gevolg kunnen zijn van het ouder worden.

Ideaal voor ieder huidbeeld, ook bij acne, door de krachtige cel-vernieuwende eigenschappen.

Reinigings emulsie

Flacon, 200 ml

De perfecte voorbereiding voor de verzorging van uw huid. Een stabiele reinigingsemulsie op basis van fruitzuur liposomen. Onzuiverheden worden verwijderd. Er vindt dagelijks een micro-peeling plaats met natuurlijke fruitzuren waardoor de celvernieuwing wordt geactiveerd.

Gebruik:
Reiniging: Een kleine hoeveelheid product aanbrengen en met vochtige handen licht masseren. Daarna goed afwassen met lauw water. Reiniging met peeling effect.

Voldoende van het product aanbrengen op het gelaat. Verdelen met licht masserende bewegingen. 2 Minuten laten inwerken. Daarna goed afwassen met lauw water.

Werkzame bestanddelen: Fruitzuur liposomen, glycolzuur, extract van Fucus en Laminaria algen.

Crème Anti-Age 24

Pot, 50 ml

Een multifunctionele crème met een langdurige effect. Rimpels worden verzacht en tekenen van vroegtijdige veroudering verdwijnen. De crème heeft een aangename textuur met een hydraterende, herstellende en voedende werking.

De natuurlijke beschermlaag wordt hersteld, de huid wordt weer soepel en elastisch. Ook geschikt voor de couperose huid.

Gebruik: ‘s Morgens en ‘s avonds aanbrengen op de gereinigde huid

Werkzame bestanddelen:
Ceramiden, vitamine A, vitamine E, Laminaria algen, Algen complex, Centella Asiatica.

De legende van het “Tijger Kruid”

Laten we even stilstaan bij deze oude legende die behalve zijn poëtische waarde aan ons ook de buitengewone eigenschappen van Centella Asiatica onthult.

Lang geleden leefden in een klein dorpje in Laos, aan de oever van de Mekong rivier, een jongen en een meisje die veel van elkaar hielden. Zij was de schone Yun-Li, 16 jaar oud en de enige dochter van de burgemeester van het dorp die ook de rijke eigenaar was van bijna alle rijstvelden in de omgeving.

De jongen was de knappe, maar arme houthakker die zijn leven in het bos doorbracht. De vader van Yun-Li zag met schrik de dag tegemoet dat zijn dochter hem zou zeggen dat ze wilde trouwen met die jongen. Dol van woede nam hij zijn assagaai en ging de jongen in het bos zoeken. Toen hij hem gevonden had storte hij zich op de jongen en maakte een diepe snee in zijn buik. “Red jezelf maar, houthakker” riep hij uit en kijk uit dat je mijn pad niet nogmaals kruist, want als je dat zou doen dan zal ik dat afmaken waaraan ik zojuist begonnen ben en vergeet niet dat je nooit met mijn dochter zult trouwen”

Maar daarna voegde hij daar uitdagend aan toe, “ik zal je echter één uitdaging toestaan, wanneer morgen de wond die ik in je buik heb gemaakt, is genezen, dan betekent dat dat je sterker bent dan ik en dat je het recht zult hebben om de hand van mijn dochter Yun-Li te vragen.”

De jonge houthakker vluchtte, uitgelachen door de dorpelingen. Hij zocht toevlucht in zijn bamboe hutje en leed meer pijn onder het verlies van zijn geliefde dan van de diepe wonde in zijn buik. Maar hij kende de geheimen van het woud beter dan wie dan ook. Hij had vaker gezien hoe gewonde tijgers hun wonde langs de bladeren van een bepaalde klimplant wreven. Hij had ook gezien dat één nacht vaak voldoende was om de wonden in de huid van een tijger te genezen. Daarom noemde hij deze plant het ‘Tijger Kruid

Hij besloot om deze remedie ook op zichzelf te gaan proberen omdat de uitdaging van de vader van zijn geliefde nog steeds als een belletje in zijn oren klonk: “Als je morgen genezen bent, dan is het mogelijk om met Yun-Li te trouwen”

Hij was de gehele nacht bezig om zijn wond te behandelen met de bladeren van het ‘Tijger Kruid’. Met de eerste zonnestralen van de ochtend was nog slechts een rose gekleurd litteken in plaats van een wond. De houthakker keerde terug naar het dorp en in het midden van het dorpsplein toonde hij aan alle dorpsbewoners dat van zijn wond nog slechts een litteken over was gebleven.

De vader van Yun-Li moest nu zijn belofte houden en hij gaf zijn dochter aan de jongen die bewezen had machtiger te zijn dan hij.

De geliefden werden zeer gelukkig en de houthakker werd rijk door het verkopen van zijn ‘Tijger Kruid’, waaraan hij zijn geluk te danken had, aan iedereen die gewond was.