Bedankt aan iedereen die ons event bezocht heeft!

MARIJ BORMANS – UNIEKE KLEDING EN ACCESSOIRES

 

Marij Bormans verzamelt sinds jaar en dag mooie kleding en accessoires, veelal uit de dertiger jaren van de vorige eeuw. Vanuit dit gegeven en met veel smaak ontwerpt ze haar eigen kleding die ze  laat maken uit de door haar verzamelde oude materialen.

Het  resultaat is zeer origineel, speels en veelzijdig en draagt onmiskenbaar haar signatuur met een voorliefde voor wit. Een eigen stijl die je meteen herkent en waarover ze veel gecomplimenteerd wordt;  Alle stukken en accessoires zijn absolute unica’s en een sierraad voor de vrouw!

eFKay – Passion for Pearls

Verwondering

Van kinds af aan hebben sieraden een grote indruk op mij gemaakt. Iedere keer als mijn moeder een sieraad kreeg zag ik haar stralen. Dat zag ik telkens weer als ze het sieraad droeg. Dat gaf mij een warm en blij gevoel. Pas jaren later besefte ik dat op dergelijke momenten de zachtheid van haar vrouwelijkheid tot uiting kwam.

Mijn reizen

Na mijn studie interieur architectuur eind jaren ’90, twijfelde ik over mijn beroepskeuze en pakte ik mijn koffers om de wereld te verkennen. Eerst genoot ik drie volle jaren van Engeland en Schotland. Om vervolgens mijn vleugels nog meer uit te spreiden en te reizen naar Azië, Australië, Nieuw Zeeland, Tahiti, Zuid Amerika, Afrika en Indië. Ik ontdekte dat mijn geboorteland toch mijn plek is om mijn talenten tot uiting te brengen. Het was tijd om te kiezen voor waar ik gelukkig van wordt.
Ontdekking van mijn passie

Het was dan ook als vanzelfsprekend dat ik sieraden ging maken. In eerste instantie gebruikte ik verschillende soorten kralen. Toen ik op een dag echter een parel in mijn handen kreeg, wist ik het meteen: hier wil ik sieraden mee maken. Om anderen nog meer te laten stralen.

Parels

Parels worden vaak als klassiek bestempeld vanwege de witte ronde vorm. Ik ben geïnspireerd door een andere soort: de barok zoetwater parel. Want de vele vormen en kleuren van deze parel zijn altijd anders en uniek. Tijdens internationale beurzen en reizen naar China selecteer ik persoonlijk die bijzondere parels waar ik mijn creativiteit op los kan laten.

Welkom bij Atelier Vanduca

Atelier Vanduca is al sinds 1974 een kwaliteitszaak voor inlijstingen en massieve meubels op maat.

Er is een ruime keuze aan kwaliteitslijsten, passe-partouts en ophangsystemen voor kunstobjecten. Zij zoeken naar de perfecte match tussen de stijl van het kunstwerk/object en de omgeving waarin de lijst terecht zal komen. Dit zorgt vaak voor onverwachte en erg creatieve oplossingen.

Traditionele en hedendaagse beschadigde kaders, spiegellijsten en schilderijen worden op ambachtelijke wijze in het eigen atelier behandeld en gerestaureerd met gebruik van authentieke materialen.

Het Atelier heeft zich ook gespecialiseerd in de restauratie van meubels, hedendaags of klassiek. Nieuwe meubelen gaande van een massieve eikenhouten moderne tafel tot een dressing, landelijke keuken, … is eveneens mogelijk in de meubelmakerij. We gaan samen met u op zoek naar het ontwerp dat uw interieurdroom optimaal gestalte geeft.

Dit alles maakt van “Atelier Vanduca” de ideale partner om uw dierbare stukken aan toe te vertrouwen. Uiteraard kunt u bij ons steeds terecht voor vrijblijvend advies, daarnaast geven we u steeds de juiste prijs op voorhand, hetgeen aangenaam is voor alle partijen.

BATU

Steen in het Indonesisch, is een uniek juwelenbrand en artistieke creatie van ontwerpster Sarah Hack.

Een steen staat voor mij voor aardekracht van waaruit alles begint. Van kindsbeen af al ben ik gepassioneerd door natuurlijke materialen zoals edelstenen, leder, hout, goud en zilver. Mijn reizen door Azië brachten me in contact met de schoonheid en puurheid van de natuur. Een meisje dat op een lendendoek op het strand zat met haar eigenhandig gemaakte juwelen raakte me diep. Dit beeld bracht de creativiteit in mezelf tot leven. BATU werd geboren.

BATU staat garant voor met passie, gemaakte, duurzame en authentieke juwelen voor de zelfzekere, modebewuste en kunstzinnige vrouw. Voor wie houdt van soberheid met een vleugje etniciteit… Alles wordt met de hand en op maat gemaakt. U kunt erop vertrouwen dat mijn juwelen kwaliteit, vakkennis en zuiverheid uitademen.

De eenvoud van het leven vorm gegeven in een exclusieve juwelenlijn met een hart, dat is BATU.

BUBBLES – FAMILIA OLIVEDA

Druiven – Macabeo, Xarel.lo en Parellada.

Deze cava heeft een rijping van 30 maanden gehad. De wijn heeft een fijne bubbel en is brut maar niet beendroog, aroma’s van perzik en abrikoos vergezeld van een grote frisheid.

Ideaal als aperitief, voor een feestelijke toast. Kortom een allrounder voor veel gelegenheden.

Bodega Oliveda ligt in het dorpje Capmany in Empordá en bestaat al geruime tijd. Sinds 1948 wordt hier wijn verkocht. Het wijnmaken zelf dateert al van de 18de eeuw! Dit is een kleine locale bodega die exclusief cava’s maakt.
De afgelopen jaren heeft de bodega grote inspanningen gedaan naar vernieuwing en modernisering toe. Gebouwen werden aangepast, opgefrist, bijgebouwd. Alles is op en top in orde.

Een klein deel van de honderdduizenden flessen cava die gedurende 30 maanden rijpen in de kelders van Oliveda.

Capmany. In het heuvelachtig gebied met bossen en wijngaarden aan de rand van de Albera ligt het mooie boerendorpje Capmany, met aan de Carrer Major een aantal 17e- en 18e-eeuwse huizen, middeleeuwse muren, het romaanse kerkje Santa àgata en rond de kerk en het gemeentehuis aardige pleintjes. Een dorpje om even in rond te kijken. En dan zal het grote aantal bodega’s zeker niet aan de aandacht ontsnappen.
De wijncultuur is dan ook de belangrijkste bezigheid van het dorpje van zo’n 500 zielen.

TEA STATION

Bij teastation heb je keuze uit niet minder dan 170 theesoorten.
Sinds 3 jaar in Diest en bijna een jaar in Hasselt.
Een sprekend bewijs van het succes van onze formule. “De klanten een totaalbeleving geven”.
De theesoorten zijn afkomstig uit onder meer China, Sri Lanka, India, kortom de bakermat van de thee.
Zowel in Diest als in Hasselt zijn permanent vier theeën beschikbaar om te proeven en zo het kwaliteitsverschil met de gewone zakjes te ervaren.
Via onze snuffelboxen kan je alle theeën kan ruiken, zo krijg je een idee van de smaak.”
Teastation wil ook jeugd vertrouwd maken met het drinken van thee van de beste kwaliteit.
Dat gebeurt in de zomermaanden met zelf bereide ijsthee en Slush Tea.
Daarnaast kan je bij teastation ook terecht voor een thee degustatie.

MFA kunstenaar Telka van Dodewaard

Ze heeft speciaal voor ons event mooie engelen gemaakt. Onderaan ziet u een engel uit de serie ‘fallen angels’ van MFA kunstenaar Telka van Dodewaard.
Haar werk typeert zich door het verhalende karakter waarin ze de kijker continu uitdaagt een eigen verhaal te vormen.

*materiaal: keramiek, glazuur

De bronzen engel heeft de titel ‘fallen’.
Het materiaal is gepatineerd brons.
Naast brons zijn er ook prachtige keramiek engelen te koop. Een uniek cadeau voor de feestdagen.